Het speenvarken aan het spit:
Wij sorteren de mooiste speenvarkens vers voor u uit bij onze grossier, zo weten we precies dat we de juiste kwaliteit en gewichten binnen krijgen.Wij sorteren de mooiste speenvarkens vers voor u uit bij onze grossier, zo weten we precies dat we de juiste kwaliteit en gewichten binnen krijgen.
Bereiding van onze speenvarkens
Bij het binnenkomen op onze slagerij worden ze direct gewassen, en ingespoten met een mengsel van kruiden en zout, wij noemen dit spuitpekel.Het grote voordeel hiervan is dat overal in het varken de juiste hoeveelheid smaak zit en het maakt het vlees ook een stukje malser.
Wij laten de gespoten speenvarkens daarna 48 uur rusten in onze koelcel,waarna hij gerookt wordt op een mix van eikenkrullen en beukenkrullen.Dit proces duurt minimaal 12 uur, afhankelijk van het gewicht en de maat van het speenvarken.Daarna krijgt ons varken zwemles in een bad van 78 graden, de duur van deze les is weer gekoppeld aan het gewicht.Ons varken is nu klaarom op het spit gezet te worden en klaar om er een mooi feestje van te bouwen.
Aan het spit
Het speenvarken wordt kant en klaar geleverd, dat wil zeggen : gepekeld , gerookt en gegaard, dus klaar voor gebruik! U hoeft hem alleen aan het spit te doen en warm te maken, daarna is hij snijklaar. Wij leveren bij het speenvarken diverse soorten marinades, met deze marinade’s kunt u het vlees nog een extra kruiding geven, van zoet tot pittig.
Speenvarkens vanaf 15 kg
Een speenvarken die kant en klaar is, begint bij een gewicht van ongeveer 15 kg en kan uitlopen tot wel 30/35 kg.Dit is ook de reden dat wij adviseren om dit evenement vanaf 15 personen te houden.Wij hanteren een kg-prijs van € 14.50 per kg, gemiddeld wordt er 500 gram vlees per persoon aangehouden.Er mee rekening houdend dat er ook afval is van een speenvarken [ botten, zwoerd, pootjes en de kop ] heb je dus voor 15 personen een minimaal gewicht van 15 kg wel nodig.U krijgt van ons een verkorte opleiding tot slager, hierin vertellen wij u hoe u het beste dit mooie vlees kunt klaarmaken en afsnijden. Deze uitleg wordt er ook schriftelijk bijgeleverd. Wij noemen dit actief bbq-en , U bent eigenlijk constant bezig om dit vlees telkens op een andere manier te bereidden en te proeven.
Benodigdheden voor de bereiding
Voor dit speenvarken hebben wij een bbq met spit ,deze staat op een aanhangwagentje. Bij afname van een speenvarken is het spit gratis excl. gas [ 2 gasflessen nodig ] Wanneer u zelf gas heeft, mag dit natuurlijk ook. U betaald eenmalig een borg van € 100,00. Komt de aanhanger schoon en ongedeerd terug krijgt u natuurlijk de borg retour.
Extra
Wij bieden u de mogelijk tot het inhuren van een professionele kok/slager, prijsopgaaf in overleg. Het is van belang dat u het speenvarken vroegtijdig besteld i.v.m de bovenstaande bereidingswijze.